miércoles, 28 de abril de 2010

KLIK! brengt Nederlandse animatie naar Spanje

KLIK! Amsterdam Animatie Festival gaat na Rusland nu ook Barcelona animeren. Gedurende de internationale stripbeurs Ficomic, waar Nederland dit jaar gastland is, zet KLIK! begin mei vier dagen lang Nederlandse animatie op de kaart. In de Disseny Hub, het designcentrum van de stad, vertoont KLIK! in samenwerking met de Nederlandse ambassade een programma met de beste recente Nederlandse animatiefilms. De screening bevat een breed spectrum aan korte films, variërend van frisse studentenfilms tot aan animatiejuweeltjes van gevestigde filmmakers.

Op vrijdagavond 7 mei is er de mogelijkheid een animatieseminar te volgen met sprekers als Erik van Schaaik en Patrick Raats. Deze twee bekende Nederlandse animatoren zullen een presentatie houden over hun animaties, de overlap met design en illustratie en de samenwerking voor hun meest recente film.

Vertoningen: 6 t/m 9 mei 2010, dagelijks om 15.00 en 17.00 uur, op zaterdag en zondag ook om 11.00 uur
Duur: ± 45 minuten
Seminar: vrijdag 7 mei om half 8, duur ongeveer 2 uur, Engelstalig
Locatie: Disseny Hub Barcelona
Entree is gratis.

Het KLIK! Amsterdam Animatie Festival speelt zich dit jaar af van 16 tot en met 19 september, met het thema ‘Wetenschap’ als leidraad voor de programmering. Voor meer informatie over de films in het Barcelonaprogramma, het jaarlijkse festival en andere activiteiten rondom animatie zie onze website klikamsterdam.nl.

No hay comentarios:

Publicar un comentario